Follow us:

Trappen

Administrator (admin) on Jan 29 2018

eerste blog

De laatste verbouwingen rond het huis zijn in volle gang.. Onze laatste 2 jaar bestaan eigenlijk uit het bouwen van trappen.

Eerst was er de doorbraak van ons huis naar de schuur. Vanwege het hoogteverschil was het dus niet zomaar een muurtje uitbreken, maar tegelijkertijd een trap maken. Het resultaat mag er zijn. Het is een van de verbouwingen waar we het meest blij mee zijn. Het duurde wel even, want de Fransen zijn niet zo groot als de Nederlanders. En als je je dan ook nog bedenkt dat we onze aannemer wel eens gekscherend een tuinkabouter noemen, dan kan je je voorstellen dat de hoogte van de doorgang nogal eens wat gesprekjes opleverde. Maar uiteindelijk na een keer of 3 opnieuw proberen is het gelukt. Ook de volleyballers kunnen nu veilig over de trap.

Op dit moment worden er 2 buitentrappen gebouwd.

Een aan de voorzijde van het huis, zodat gasten rechtstreeks naar de terraskamer kunnen. Natuurlijk hebben we eerst de burgemeester gevraagd of we een buitentrap mochten maken, we zitten tegenover de kerk, “un monument historique”, en dat heeft nogal eens consequenties. Dus het antwoord was luid en duidelijk…..nee.

Dat was jammer, maar Pierre is niet voor een gat te vangen, enkele dagen later had hij “HET” bedacht, het is geen nieuwe trap maar het restaureren van de vroeger bestaande trap. De trap die we 25 jaar geleden gesloopt hadden. Zo gezegd zo gedaan vertrok Pierre vol goede moed weer naar de burgemeester en ja hoor dit keer was het raak… wat een fantastisch plan om de details van het huis weer te herstellen inclusief de oude entree deur en het terughalen van de kalkstenen omlijsting……. ga je gang Pierre.

De trap aan de achterzijde mocht zo gemaakt worden. Hierdoor kunnen we van het terras naar beneden om naar ons laatste stukje tuin te gaan.

Wie weet wat we beneden gaan doen. Ruimtes maken onder het terras of wie weet een sauna, je moet blijven dromen. Leuk met een Hottub op hout gestookt, nog meer dromen. Of een kleine “Verger”, of te wel boomgaard.

Bijna klaar met alle klussen, nee echt niet. Het is ook veel te leuk om bezig te blijven en anders…. Begin je gewoon weer van voren af aan.

Terug


Back to Top